MAGAZÍN / Gastronomie

Popis:
3.7.2017

Pikantní zapečená žebírka

Recept na pikantní vepřová žebírka si zamilují všichni příznivci masových pokrmů. Tyto žebírka jsou vhodná nejen k posezení u piva, ale i pro slavnostní příležitost.

Suroviny pro cca 5 porcí

Postup přípravy

Masitá vepřová žebírka očistíme a nakrájíme asi na 5 stejně velkých kousků. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Česnek sloupneme, 4 stroužky nakrájíme na plátky a zbývající necháme v celku. Z poloviny pomeranče nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu.

Žebírka osolíme, vložíme do kastrolu, přidáme celé stroužky česneku, bobkový list, nové koření a celý černý pepř. Vše zalijeme studenou vodou a na mírném ohni vaříme asi 40 minut. Měkká žebírka vyjmeme z vývaru a rozložíme do zapékací mísy.

Na oleji necháme zpěnit cibuli a česnek. Pak vmícháme cukr, který za stálého míchání necháme zkaramelizovat. Nyní přidáme hořčici, cayenský pepř, rajské pyré, pomerančovou šťávu i kůru a worcestrovou omáčku. Vše podlijeme menším množstvím kořeněného vývaru a zvolna necháme vařit tak dlouho, dokud se chutě nespojí a omáčka nezhoustne.

Takto připravenou hustou omáčku naneseme na uvařená žebra, pokapeme olejem a v troubě předtopené na 220 °C zapečeme.

Přejeme dobrou chuť!

Autor / zdroj: -red-

DALŠÍ ČLÁNKY

Post

Přednáška mimo jiné přiblíží, jak vnímají hornickou krajinu Češi a jak Němci

Muzeum Karlovy Vary pořádá v sobotu 13. října v Muzeu Královská mincovna v Jáchymově přednášku s názvem "Vnímání hornické krajiny na české a saské str

Post

Přednášky Rok 1968 v K. Varech a Letci RAF Karlovarska

Muzeum Karlovy Vary pořádá tento týden dvě přednášky. Ve čtvrtek 27. září v hlavní budově muzea na Nové louce v Karlových Varech je to přednáška "Rok

Post

Karlovy Vary doma podlehly Třinci

Na první gól zápasu si museli diváci počkat takřka půl hodiny herního času, kdy i přes zajímavou aktivitu Energie otevřeli skóre hosté. Na Karlovarské

Reklama

Reklama

PARTNEŘI

www.wwwdesign.cz www.beautyexpo.cz www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz energy.akcenta.eu