MAGAZÍN / Gastronomie

Popis:
11.11.2016

Davídkův sváteční guláš

Snad každá česká rodina má svůj zaručený recept na nejlepší guláš... Davídkův sváteční guláš je tvořen netradičním spojením kopru, worcesterové omáčky a červeného vína, což z něj dělá opravdovou delikatesu.

Nezapomeňte také na staré pravidlo francouzských šéfkuchařů; čím kvalitnější víno do pokrmu použijeme, tím chutnější jídlo z něj vznikne. My jsme použili Cabernet Sauvignon, ročník 2010.

Suroviny

Vepřové přední - krk
Šalotka
Sádlo
3-4 pol. lžíce Worcesterová omáčka
Česnek
Davídkovo paprikové koření
Sušený kopr
červené víno s vyšší tříslovinou (Cabernet Sauvignon, Merlot, Malbec, Syrah…)

Postup

Na rozehřátém sádle zpěníme nahrubo nakrájenou šalotku. Jakmile nám šalotka zesklovatí, přidáme k ní na kostičky nakrájené maso a 15 minut restujeme. Poté maso zasypeme směsí Paprikové koření, sušeným koprem, zalijeme 3-4 pol. lžícemi worcesterové omáčky a červeným vínem maximálně do dvou třetin masa, aby se nám maso dusilo. Postupně přiléváme víno a dusíme. Vodou podléváme minimálně. Jakmile nám maso změkne, tak guláš ještě dle potřeby osolte.

Doporučujeme servírovat s karlovarským knedlíkem, pro ozdobení můžeme nahoru přidat kopeček kysané smetany s lístkem čerstvé petrželky či libečku.

V případě, že chcete toto jídlo udělat méně slavnostně a více zdravě, místo kysané smetany jako přílohu doporučujeme rukolu, místo knedlíků celozrnné pečivo. V obou případech to chutná skvěle.

Dobrou chuť.

Autor / zdroj: PR

DALŠÍ ČLÁNKY

Post

Trhači bojovali, avšak s favoritem nakonec padli

Vyrovnaný souboj dvou celků z opačných pólů tabulky nakonec ovládla hostující Energie, která porazila Trhače i potřetí v ročníku.

Post

Díky povedenému závěru zahájily Karlovy Vary nový rok proti Havířovu vítězně

Utkání bylo přehlídkou brilantních obran obou celků, na první gól si museli diváci počkat až do samého závěru druhé třetiny, kdy Stanislav Balán posla

Post

V Krušných horách se pohybuje rys ostrovid

Donedávna poslední informace o pohybu rysa ostrovida v Krušných horách pocházejí z května 2016, kdy se podařilo rysa vyfotografovat náhodnému turistov

Reklama

garaze.fabrego.cz

Reklama

PARTNEŘI

Maminčino koření www.beautyexpo.cz www.wwwdesign.cz garaze.fabrego.cz www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz energy.akcenta.eu